Szeretek kézműveskedni, főként varrni. Óvónőként nagyon sok bábot, fejlesztő játékot, babát készítettem . Olyan eszközöket szeretek készíteni, melyek segítik a gyermekek fejlődését. A bábozás, az interaktív textilkönyvek szórakoztató és egyben hasznos tevékenységek. Motiválnak, fejlesztik a beszédkészséget, gondolkodást, a kézügyességet, megindítják a képzeletet, a fantáziát, a kreativitást.

Az útmutatók, sablonok segíthetik az otthoni elkészítést. Sok sikert!

2017. júl. 13.

Interaktív textilkönyv


 A játszókönyvek célja a játékos tanulás, szórakozás.Az én könyvecském kisfiúnak készült, lehetőséget ad matematikai tapasztalatszerzésre (számlálás, forma felismerés, relációk meglátása), de mese hallgatásra is.

A fedőlapra egy békát varrtam, cipzárral. A nyelve jó hosszú szalag, amire karikákat lehet felfűzni. Legfölül, gyöngyöket lehet húzogatni - színeket megnevezni.
 

A következő oldalon szerszámokat lehet megnevezni, le fel rakosgatni. Nagyobbaknál a sorrendiséget is meg lehet határozni.  (Kezdetben csak egy sort, de lehet bővíteni). Instrukció után, körlapocskát helyezhet a lurkó a megnevezett szerszámra. Nagyobb korában a tő és sorszámolás gyakorlására is játékos lehetőség lehet.
A második oldalon a formaazonosítással lehet ismerkedni. Melyik munkagépnek, hol a helye? Számlálhat is. Fönt, lent, alatta, felette határozószavak használata.
A harmadik oldalon egy páva tollait gombolgathatja, tetszőlegesen, vagy megnevezett színek szerint. Ez az oldal a színek gyakorlására, számlálásra, sorrendiség gyakorlására alkalmas. Ja, és lassan megtanulhatja a gombolást!

A negyedik oldalon egy katica pöttyeit tudja rakosgatni, számlálni.
Az ötödik oldalon csipeszelés a feladat. A napocska sugarait rakhatja fel tetszőlegesen. A napocskát le is lehet venni, hátul egy kis gumi alá be tudja dugni az ujját és el lehet énekelni a "Süss fel nap" dalocskát.
A hatodik oldal "leveszem - felteszem" játék. Képalakítás, rész-egész viszonyának megláttatása a cél. Instrukció: „Jól nézd meg a képet, mi, hol van, mert leszedem, próbáld meg ugyanígy visszarakni! Minek, hol a helye?”


A hatodik, hetedik oldal mesélésre ad lehetőséget, ujjbábokkal. Először a felnőtt meséjét hallgathatja, de talán később már önállóan is el fogja tudni mesélni a "Két kicsi bocs meg a róka" mesét.

A hátlapon a szín szerinti azonosítást gyakorolhatja, ismerkedhet a négyzettel, mint síkmértani formával. Melyik négyzet, hová való?

A leírást innen letöltheted.

Köszönöm, hogy leírod a véleményed!


Nincsenek megjegyzések: