Szeretek kézműveskedni, főként varrni. Óvónőként nagyon sok bábot, fejlesztő játékot, babát készítettem . Olyan eszközöket szeretek készíteni, melyek segítik a gyermekek fejlődését. A bábozás, az interaktív textilkönyvek szórakoztató és egyben hasznos tevékenységek. Motiválnak, fejlesztik a beszédkészséget, gondolkodást, a kézügyességet, megindítják a képzeletet, a fantáziát, a kreativitást.

Az útmutatók, sablonok segíthetik az otthoni elkészítést. Sok sikert!

2017. júl. 5.

A babák, manók gondozása

  • A gyapjú nagyfokú öntisztulásra képes, ezért csak akkor vegyük fontolóra a tisztítást, ha a babát baleset éri.
  • Ha a babával rendszeresen játszanak, nem támadja meg a moly. Lanolin-tartalma miatt az atkák messzire elkerülik a gyapjút (antiallergén hatású). Mindenképp meg kell akadályozni, hogy a baba hosszú ideig megbolygatás nélkül szabad levegőn legyen. Ha évekre eltesszük (esetleg a következő gyermeknek), mindenképp alaposan zárjuk fóliába, és levendulát vagy levendulaolajjal átitatott zsebkendőt is tegyünk mellé. Ez biztos módja a védekezésnek. Ha megtörténik a baj, 2-3 napos fagyasztóban való tárolás elveszi a molyok kedvét a lakmározástól.
  • Ha bekoszolódik a baba, először próbáljuk nedves pamut anyaggal tisztára törölni. Ne dörzsöljük erősen, akkor kibolyhosodik! A frottír anyagot ugyanezen okból mellőzzük tisztításkor! Ha a tiszta víz nem elég, szappanozzuk be a pamut törlőanyagot. Ha ez sem segít, akkor csavarjuk törölközőbe, leszorított hajjal és mossuk 30C-on gyapjú programmal. Nem szabad centrifugálni, sem kézzel nyomkodni. A gyapjú nemezesedni kezd, ha nedvesen nyomkodják. Inkább szellős, napos helyen szárítsuk! Ez akár napokig is eltarthat.
  • A kisruhákat a szokásos módon lehet mosni. A varrásuk előtt az anyagokat beavatom, ezért nem fogják engedni a színüket, és nem mennek össze.Köszönöm, hogy leírod a véleményed!

Nincsenek megjegyzések: